06 11112837 nienke@keenpepper.nl

faq

Hoe lang duurt het schrijven van een businessplan?

Dat is afhankelijk van de precieze ondersteuning die nodig is. Ik kan het hele plan ontwikkelen en schrijven of alleen meelezen en redigeren. In een gratis adviesgesprek kan ik op basis van jouw persoonlijke situatie een goede inschatting maken.

 

Wat is het belang van een Theory of Change?

The Theory of Change vormt de kern van jouw sociaal onderneming. Het beschrijft de reden van waarom je hebt besloten jouw onderneming te starten en het legt uit welke sociale verandering je teweeg wil brengen. Het helpt je om jouw impact model scherp te krijgen en hoe je met jouw aanpak impact kan realiseren.

 

Hoe kan Keen Pepper ondersteunen met fondsenwerven?

De mogelijkheden liggen tussen het redigeren van aanvragen tot het  schrijven van losse fondsenaanvragen tot het ontwikkelen van een lange termijn fondsenwervingsstrategie. Het is helemaal afhankelijk van jouw behoefte en budget. Graag ga ik in gesprek om samen te zoeken naar passende ondersteuning.

 

Hoe kan Keen Pepper helpen met het sluiten van partnerschappen met grotere bedrijven?

Steeds meer sociaal ondernemers zoeken naar de samenwerking met grotere corporates om hun impact te vergroten. Ik kan helpen met het vinden van de juiste partners en het sluiten van een gelijkwaardig partnership. Plan een gratis adviesgesprek in dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Hoe lang duurt het voordat ik financiering heb gevonden voor het starten of opschalen van mijn onderneming?

Maatschappelijke fondsen rekenen doorgaans een periode van 3 tot 4 maanden voor het beoordelen van je aanvraag. Financiering via de reguliere weg zoals via banken b.v. duurt doorgaans korter, maar is heel lastig voor (startende) sociaal ondernemers.  Financiering via crowdfunding duurt inclusief voorbereidingstijd ten minste vier maanden, afhankelijk van de hoogte van het bedrag.  Het vinden van een business angel is een langer traject waarin het in de eerste plaats draait om het opbouwen van vertrouwen. Dit traject is meestal lastig in de startfase van de onderneming. 

Kan ik alleen als startende ondernemer bij Keen Pepper terecht?

Zeker niet. Ik werk met gevestigde ondernemers en met starters.

Kan ik alleen als sociaal ondernemer terecht bij Keen Pepper?

Ik werk in principe alleen met sociaal ondernemers, maar ik hanteer wel een ruime definitie van het sociaal ondernemerschap. Het is vooral een negatieve definitie: ik werk niet met ondernemers wiens diensten en/of producten schadelijk zijn voor mens en milieu. Soms werk ik ook met non-profits, maar dat zijn uitzonderingen

Werkt Keen Pepper ook op basis van no-cure-no-pay als het gaat om fondsenwerven?

Nee dat doe ik niet.