06 11112837 nienke@keenpepper.nl

 

KEEN PEPPER PODCAST

Keen Pepper Podcast

 

De Keen Pepper Podcast is dé podcast voor ondernemers met een missie. Succesvolle ondernemers met een missie vertellen in openhartige interviews over hun bumpy road naar groei, impact en (persoonlijk) succes. In de interviews staan eerlijke ondernemersverhalen en lessen centraal. Daarnaast word je geïnspireerd met onderwerpen rondom het ondernemerschap. Het doel is jou, als ondernemer met een missie, te ondersteunen op jouw pad naar meer impact en groei.

Aflevering 43 (seizoen 4)

Bouw een warme band op met fondsen voor meer groei en impact

In deze aflevering vertel ik over het belang van het opbouwen van een persoonlijke band met fondsen en subsidies. Ik deel waardevolle inzichten over hoe het opbouwen van deze band kan leiden tot meer investeringen en kansen voor ondernemers met een missie. Luister mee en ontdek hoe het ontwikkelen van warme relaties met fondsen kan bijdragen aan de groei en impact van jouw onderneming. 

P.s. Wil je hulp bij het fondsenwerven? Bekijk mijn aanbod en leer alles over fondsenwerven en het doen van goede aanvragen. www.keenpepper.nl

Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

  Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

  Aflevering 42 (seizoen 4)

  Waarom mijn methode van fondsenwerving leidt tot meer groei en impact

  In deze aflevering vertel ik over mijn methode voor missie-gedreven ondernemers om fondsen te werven. Ik deel hoe ik een aanpak heb ontwikkeld waarmee je niet alleen effectief fondsen werft, maar in het proces ook heel veel waarde toevoegt aan je onderneming.

  Mijn doel? Jou ondersteunen bij jouw groei zodat jij jouw impact kan maximaliseren. Nieuwsgierig hoe dit jou kan helpen? Luister verder en ontdek het in deze aflevering!  

  P.s. Wil je hulp bij het fondsenwerven? Bekijk mijn aanbod en leer alles over fondsenwerven en het doen van goede aanvragen. www.keenpepper.nl

  Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

   Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

   Aflevering 41 (seizoen 4)

   Hoe schrijf je een overtuigende aanvraag? 

   In deze aflevering bespreek ik wat de belangrijkste ingrediënten zijn van een goede fondsenwervingsaanvraag. Het fondsenwerven is vergelijkbaar met een verkoopproces, waarbij je investeerders overtuigt van de waarde van jouw oplossing Jouw aanvraag is jouw pitch. Hoe je zorgt dat die pitch overtuigend is en messcherp hoor je in deze aflevering. Veel plezier met luisteren en veel succes met jouw fondsenwerving!  

   P.s. Wil je hulp bij het fondsenwerven? Bekijk mijn aanbod en leer alles over fondsenwerven en het doen van goede aanvragen. www.keenpepper.nl

   Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

    Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

    Aflevering 40 (seizoen 4)

    Kenmerken van een goede fondsenwerver

    Wat maakt een fondsenwerver echt goed? Welke eigenschappen garanderen succes? In deze aflevering vertel ik dat succes begint met een diepe, oprechte passie voor de missie en een brede strategische visie. Maar deze twee elementen zijn slechts de basis. Ik duik dieper in wat een fondsenwerver effectief maakt, van het ontwikkelen van sleutelvaardigheden tot het navigeren in het financieringslandschap. 

    Luister voor het volledige verhaal de hele aflevering. Mijn doel is om jou te voorzien van kennis die niet alleen informatief is, maar die je ook verder brengt. Veel luisterplezier!

    Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

     Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

     Aflevering 39 (seizoen 4)

     Vijf redenen om zelf te leren fondsenwerven

     In deze aflevering bespreek ik het belang van het zelf leren fondsenwerven voor ondernemers met een missie. Ik deel vijf overtuigende redenen waarom het zelf leren fondsenwerven de sleutel kan zijn tot meer groei en impact voor jouw onderneming. Blijf dus luisteren naar deze aflevering en ontdek hoe je, door zelf te leren fondsenwerven, jouw fondsenwervingsstrategie naar een hoger niveau kunt tillen.

     Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

      Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

      Aflevering 38 (seizoen 4)

      Waarom missie alleen niet genoeg is: het belang van commerciële waarde

      In deze aflevering staat een van de meest voorkomende valkuilen voor missiegedreven ondernemers centraal. Je missie is helder, maar je vergeet welk commercieel probleem je aan het oplossen bent. De commerciële waarde is een hele belangrijke basis van jouw verdienmodel en een stevig verdienmodel is de noodzakelijke voorwaarde voor langdurige impact. In de podcast bespreek ik voorbeelden bespreekt en geef ik advies over het omgaan met deze valkuilen. Veel luisterplezier!Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

       Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

       Aflevering 37 (seizoen 4)

       De kracht van vergeving

       en je het gevoel dat het niet stroomt zoals je zou willen? Het gevoel dat je vast zit en niet echt vooruit komt. Dat gevoel dat je grote ambities hebt, maar het je maar niet lukt om die echt te verwezenlijken?

       Ik ken dit gevoel als geen ander en ik heb ontdekt dat het vaak te maken heeft met gestolde boosheid en verdriet. Er is iets gebeurd in het verleden, er is jou een onrecht aangedaan en dat heb je nog niet verwerkt. Je bent boos, op de ander, maar vaak ook op jezelf.

       Vergeving is in die situatie een hele krachtige tool. Het stelt je in staat om te verwerken wat er gebeurd is en het los te laten. Zodat het weer kan gaan stromen en jij weer in een flow kan komen.

       Ik deel in deze aflevering een methode die is ontwikkeld door Willem Glaudemans. Stap voor stap neem ik je mee in het vergevingsproces. Zoals Willem Glaudemans zegt: “Vergeving is het loslaten van alle hoop op een beter leven”.

       Boek van vergeving – Willem Glaudemans

       Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

        Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

        Aflevering 36 (seizoen 4)

        Drop the storyline

        Van jongs af aan ben ik al geboeid door emoties. Wat drijft ze aan, welke boodschappen dragen ze met zich mee, en op welke manier kan ik er doeltreffend mee omgaan? Deze vragen spelen niet alleen een cruciale rol in mijn persoonlijke leven maar hebben ook diepgaande implicaties voor mijn ondernemerschap.

        Hoe meer ik me bewust ben van mijn emoties en emotionele patronen, des te beter ben ik in staat ermee om te gaan en des te scherper kan ik me focussen. In de nieuwste podcastaflevering deel ik een waardevolle tool die mij heel erg geholpen in dit onderzoek.

        De Pema Chödron Foundation

        Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

         Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

         Aflevering 35 (seizoen 4)

         Maak een einde aan uitstelgedrag

         Het is eind januari. De dagen zijn nog steeds kort, het weer is grijs en de frisse energie van het nieuwe jaar is vervlogen. Vruchtbare grond om weer in oud uitstelgedrag te vervallen. Ik deel in deze aflevering twee tips die mij helpen om daar korte metten mee te maken. Veel luisterplezier!

         Bryan Tracy – Eat that Frog

         Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

          Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

          Aflevering 34 (seizoen 4)

          Mijn basisregels voor 2024

          Wat zijn jouw plannen voor 2024? Heb je al een uitgewerkte strategie met SMART geformuleerde doelen? In deze aflevering vertel ik dat ik, naast een plan met uitgewerkte doelen, vooral een aantal uitgangspunten heb opgesteld voor het komende jaar. Het vormt de basis waar ik steeds op terug kan vallen en waar ik mijzelf aan kan herinneren. Het zijn er in totaal vijf, de eerste en de belangrijkste is dat ik ontspannen wil ondernemen (en als je aflevering 1 van dit seizoen hebt geluisterd dan begrijp je waarom). Heel veel luisterplezier!Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

           Aflevering 33 (seizoen 4)

           Terugblik 2023

           Welkom bij een nieuw seizoen van de Keen Pepper Podcast! In deze eerste aflevering kijk ik met jullie terug op mijn veelbewogen afgelopen jaar. In 2023 kwam ik even helemaal tot stilstand na een aantal intense jaren. Ik deel met jullie hoe ik vanuit die stilstand herstelde en welke rol het microdoseren met de truffel daarbij had. Heel veel luisterplezier!

           Freke van Nimwegen haar Tools to Thrive

           Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

            Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

            Aflevering 32 (seizoen 3)

            Bepaal de juiste prijs voor een betere wereld

            Als missie gedreven ondernemer kan het lastig zijn om de juiste prijs te bepalen voor je producten of diensten, vooral omdat je maatschappelijke impact wilt verrekenen in de prijs. In deze podcast deel ik een aantal stappen die je kunt nemen om een goede prijs te bepalen en benadruk ik het belang van een doordachte en onderbouwde waardebepaling. Voor jouw producten en diensten, maar ook voor de vergoeding voor jouw eigen tijd en energie.  

            Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

             Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

             Aflevering 31 (seizoen 3)

             Het standaardiseren van je producten en diensten

             Als je gewend bent om maatwerk te bieden lijkt het bijna onmogelijk om dezelfde kwaliteit te bieden in een meer gestandaardiseerd aanbod. Ik zie veel ondernemers die willen opschalen en professionaliseren hiermee worstelen. Ze zien dat het nodig is om verder te groeien, maar ze voelen weerstand en weten niet goed hoe het aan te pakken.

             In deze podcast vertel ik over mijn eigen ervaring met het vertalen van mijn een-op-een maatwerktrajecten naar een online cursus. Mijn belangrijkste conclusie: “If you want to master something teach it”  

             Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

              Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

              Aflevering 30 (seizoen 3)

              Volg je talent

              De coaching en cursussen met de belofte dat je altijd in flow zal werken als je als ondernemer ‘je purpose’ vindt vliegen je om de oren. In deze podcast heb ik het over de zin en onzin van deze termen en hou ik vooral een pleidooi van het volgen van je talenten. Veel luisterplezier!

              Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

               Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

               Aflevering 29 (seizoen 3)

               Neem jezelf niet te serieus

               Als missie gedreven ondernemer neem je je impact en je onderneming heel serieus. Je voelt een hele sterke verantwoordelijkheid voor je bedrijf, voor je doelgroep (als je die hebt) en voor het realiseren van je missie. Met die gedrevenheid kan je bergen verzetten en daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een betere wereld.

               Maar in deze podcast breek ik een lans om je jezelf wat minder serieus te nemen. Ik deel hoe ik tot dit inzicht kwam en waarom ik denk dat jij hier ook baat bij kan hebben. In het belang van jou, je onderneming én je missie.

                

               Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

                Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                Aflevering 28 (seizoen 3)

                Vier golden nuggets

                Ik was deze week op een tweedaagse mastermind met 30 andere ondernemers. We deelden onze inzichten, successen en uitdagingen. Het was weer super leerzaam én herkenbaar. In deze aflevering deel ik de voor mij meest relevante inzichten, mijn vier golden nuggets. Ik ben benieuwd of jij ze ook herkent en of je er inspiratie uit put. Veel luisterplezier! 

                Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

                 Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                 Aflevering 27 (seizoen 3)

                 Het moet en het zal lukken

                 Als missie gedreven ondernemer heb je een hele sterke persoonlijke drive. Met die drive kan je tegen de stroom in zwemmen en bergen verzetten. Je hebt de kracht om veranderingen te weeg brengen.

                 Maar soms slaat die gedrevenheid om in verbetenheid. Het moet en zal lukken. Je vraagt het uiterste van jezelf om ‘het’ te doen slagen. Door die verbetenheid heb je te weinig afstand om nog goed te kunnen ondernemen en om goed voor jezelf te zorgen. Je zet jezelf vast in de ogenschijnlijke tegenstelling tussen succes (het lukken) en falen.

                 In deze aflevering deel ik twee metaforen waarmee je wat afstand kan creëren en je anders naar succes en falen gaat kijken. Veel luisterplezier!

                 Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

                  Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                  Aflevering 26 (seizoen 3)

                  Het belang van terugkijken

                  Als ondernemer leef je vaak bij de dag. Je wordt in beslag genomen door dagelijkse gang van zaken. Soms kijk je vooruit. Wat er kan nog beter en efficiënter? Hoe kan ik nog meer impact maken? Hoe kan ik verder groeien?

                  In de waan van de dag en met de blik op de toekomst vergeten heel veel ondernemers om ook regelmatig terug te kijken. Hoe is jouw onderneming gegroeid? Wat heb je allemaal al bereikt en opgebouwd? Welke patronen kan je ontdekken en wat is jouw rode draad in je ondernemerschap?

                  In deze aflevering hou ik een pleidooi om met enige regelmaat terug te kijken én je successen te vieren. Ook deel ik een rode draad die als een meanderend pad, als een rivier, door mijn eigen ondernemende leven loopt.

                  Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

                   Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                   Aflevering 25 (seizoen 3)

                   Waarom doe ik dit ook alweer?

                   Misschien herken je dit. Je bent iets aan het creëren en meestal zo’n beetje tegen het einde van het creatieproces dreig je jezelf te verliezen in de details. Je bent bezig met het nitty gritty werk, met alle kleine dingen die nog beter kunnen. Je oorspronkelijke drijfveer raakt uit het zicht. Waarom wilde je dit ook alweer?

                   In deze aflevering deel ik mijn waarom van het maken van het online programma ‘Maak meer impact met de juiste fondsen’. Mijn eerste online programma waar ik op dit moment de laatste hand aan leg. 

                   Ik leg uit waarom ik jou als missie gedreven ondernemer wil leren fondsenwerven. Mijn vuurtje om dit programma te maken laaide weer helemaal op na het opnemen van deze podcast. Veel luisterplezier!

                    

                   Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl  

                    Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                    Aflevering 24 (seizoen 3)

                    Staat het zweet wel op de juiste rug?

                    Heb jij regelmatig het gevoel hebt dat jij de kar moet trekken? Dat een project of zelfs de hele onderneming volledig op jouw schouders rust? Dat als jij een stap terug zou doen de hele boel in elkaar stort? Dan kan het zijn dat jij de neiging hebt om je té verantwoordelijk te voelen waardoor je de verantwoordlijkheden en taken van anderen overneemt. Een mechanisme wat ik zelf maar al te goed ken.

                    In deze aflevering deel ik hoe je dit bij jezelf kan herkennen. Ook vertel ik waarom het geen wenselijke situatie is en hoe je bij jezelf kan onderzoeken waarom je dat eigenlijk doet. Veel luisterplezier!

                     

                    Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl. 

                     

                    Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                    Aflevering 23 (seizoen 3)

                     Ja en Nee lijstje

                    Doe jij als ondernemer wat je het allerliefste doet? Krijg je energie van jouw dagelijkse werkzaamheden? Of zie je vaak op tegen je to do’s? Sleep je jezelf door de dag en voel je je na een werkdag regelmatig uitgeput?

                    In deze aflevering deel ik een simpele tool om in kaart te brengen waar je energie van krijgt (JA) en wat je juist veel energie kost (NEE). Op basis van die analyse kan je andere keuzes maken. In het belang van jouw bedrijf, jouw  ondernemerschap en bovenal jouw welzijn. Veel luisterplezier!

                    Voor feedback, vragen of als je gewoon iets wil delen: mail mij op info@keenpepper.nl. 

                    Shownotes

                     

                     

                     

                      

                     Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                     Aflevering 22

                     Introductie seizoen 3 

                     In deze aflevering vertel ik je alles over het derde seizoen van de Keen Pepper Podcast. Zo hoor je dat ik meer persoonlijke ervaringen en inzichten ga delen over mijn eigen ‘bumpy road’ als ondernemer. Om daar direct mee te beginnen deel ik in deze aflevering mijn vijf belangrijkste uitgangspunten voor het komende jaar. En ik leg uit waarom deze principes verheven zijn boven mijn concrete plannen en doelen. Veel luisterplezier!

                     Mocht je naar aanleiding van deze aflevering vragen hebben of iets willen delen, mail mij op info@keenpepper.nl. Je krijgt altijd antwoord.

                      

                      

                      

                      

                       

                      Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                      Aflevering 21

                      Meeting Rob Bell  

                      Rob Bell is een Amerikaanse auteur en inspirator. Hij  bereikt met zijn podcast, the Robcast, een miljoenen publiek. Ik ben een van die miljoenen trouwe luisteraars. Hij inspireert, motiveert en steunt mij met zijn teachings. En gisteravond heb ik hem eindelijk live gezien tijdens zijn Europese Everything is Spiritual tour!  Maar in deze aflevering hoor je waarom het soms beter is je idolen niet te ontmoeten.

                       

                       

                       

                       

                        

                       Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                       Aflevering 20

                       Je hebt goud in handen

                       Als je als ondernemer gaat fondsenwerven ben je je vaak niet bewust dat de impact die jij maakt jouw goud is. Maatschappelijke fondsen zijn op aarde om maatschappelijke problemen op te lossen en daar hebben ze jou voor nodig! Zonder jou is het voor de fondsen onmogelijk om hun doelstellingen te behalen. In deze aflevering waarom het zo belangrijk is om jezelf steeds weer opnieuw aan jouw goud te herinneren.  

                        

                        

                        

                        

                         

                        Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                        Aflevering 19

                        Fondsenwerven voor meer impact en groei 

                        In de achttiende aflevering deelde ik 10 basisprincipes voor het succesvol fondsenwerven. In deze aflevering vertel ik hoe je fondsengeld kan inzetten voor het opschalen van jouw bedrijf en jouw impact. Veel ondernemers zijn zich nog onvoldoende bewust van die mogelijkheid en weten vervolgens niet hoe ze dat moeten aanpakken. Herken jij je hierin? Luister dan zeker deze aflevering.

                         

                         

                         

                         

                          

                         Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                         Aflevering 18

                         Tien basistips voor succesvol fondsenwerven 

                         Als sociaal ondernemer is het werven van fondsen vaak vast onderdeel van je financieringsstrategie. Wil je een succesvol bedrijf opbouwen en impact maken dan is het slim en effectief fondsenwerven dus een must.

                         Maar veel ondernemers worstelen hiermee, weten niet goed hoe het aan te pakken, gaan zonder strategie aan de gang, leren harde lessen in de praktijk en verliezen zo waardevolle tijd en energie. Daarbij is het voor veel ondernemers een energy drain; ze zien het werven van fondsen als een noodzakelijk kwaad, als een vervelende TO DO op hun lijstje. En dat vind ik zo zonde want fondsenwerven kan, als je het slim aanpakt, naast financiering, heel veel bijdragen aan jouw groei als bedrijf en als ondernemer.

                         In deze aflevering deel ik 10 basisprincipes voor het succesvol fondsenwerven. Mijn doel is dat je na het luisteren van deze aflevering niet alleen succesvoller zal zijn, maar dat je het werven van fondsen  (misschien) zelfs leuk gaat vinden!  

                          

                          

                           

                          Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                          Aflevering 17

                          Alles over het tweede Keen Pepper Podcast seizoen

                          Het tweede seizoen van de Keen Pepper Podcast is van start en staat in het teken van groei! In deze aflevering hoor je welke vragen centraal staan de komende tijd en wat je van mij kan verwachten. Ik kijk ook nog even terug op het eerste seizoen en praat je bij over de laatste Keen Pepper ontwikkelingen, waaronder een nieuw gratis aanbod dat ik aan het ontwikkelen ben. Heel veel luisterplezier!

                            

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 16

                           Wees je eigen coach: interview met Aytun Aydin van Elance Academy

                           Aytun is oprichter en eigenaar van Elance Academy. Elance Academy biedt coaching programma’s voor meiden en jonge vrouwen tussen de 12 en 30 die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. In het interview deelt Aytun haar belangrijkste ondernemerslessen van de afgelopen tien jaar. Ook licht ze een tipje van de sluier op van haar nieuwe missie om de kloof tussen vrouwen en de arbeidsmarkt te dichten. Een interview over visie, daadkracht, praktisch oplossend vermogen en het belang van bewustzijn en reflectie op je eigen functioneren. Aytun’s belangrijkste ondernemersadvies is: wees je eigen coach.

                            

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 15

                           De kracht van een dagelijks ritueel 

                           Als ondernemer ben je je eigen baas, je eigen manager en vaak  je eigen coach. Je staat er alleen voor, je moet alles uit jezelf halen en dat is soms best pittig. Gelukkig zijn er allerlei tools die je kunnen helpen. Een daarvan is een dagelijks ritueel. Een opeenvolging van terugkerende handeling waar je je werkdag mee begint en je dag mee eindigt. Dagelijkse rituelen geven structuur, focus en houvast. In deze aflevering deel ik mijn ochtendritueel en waarom dat voor mij zo goed werkt. Ook geef ik een aantal tips hoe jij je eigen rituelen kan ontwikkelen of, als je ze al hebt, nog bewuster in kan zetten.

                            

                            

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 14

                           Klussen als metafoor voor het leven: Francisca van Hoefen Wijsard

                           Francisca is oprichter en eigenaar van FemTech. FemTech geeft praktische kluscursussen voor vrouwen waarin er ook aandacht is voor de theorie van de techniek. Toen Francisca ruim tien jaar geleden begon, had zij nooit gedacht dat de cursussen zo’n groot effect zou hebben op de empowerment van vrouwen.

                           In het interview deelt Francisca ook haar belangrijkste ondernemerslessen. Wat zij leerde over de waardebepaling van je producten en hoe je je grenzen het beste kan bewaken. Daarnaast benadrukt zij het belang van zelfinzicht en de waarde van een goede ondernemerscoach. Francisca vertelt in het interview dat zij nadenkt over haar opvolging. Ze beschrijft het lastige proces van loslaten, maar ook hoe de diepe overtuiging dat FemTech bestaansrecht heeft zonder haar, haar daarbij helpt.

                            Femtech 

                            Francisca op LinkedIn 

                            

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 13

                           7 tips voor het effectief omgaan met feedback 

                           Heb je jezelf weleens afgevraagd in hoeverre je als ondernemer wordt geremd door de angst voor het oordeel van anderen? Laat je je bijvoorbeeld weerhouden van het lanceren van die nieuwe dienst, dat nieuwe product of het ontwikkelen van dat nieuwe business model omdat je bang bent wat anderen er van gaan vinden? In deze aflevering onderzoek ik de bron van die angst, ga ik in op het stellen van de juiste vragen en deel ik 7 tips en inzichten hoe je effectief om kan gaan met zowel negatieve als positieve feedback (de oordelen van anderen). 

                            

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 12

                           Over ondernemen vanuit vertrouwen, rust en ruimte: interview met Valerie Hirschhauser van Frank About Tea

                           Valerie is oprichter en CEO van Frank About Tea. In 2016 raakte zij in de ban van de (misstanden) in de theesector en startte zij, samen met David Kellerman, Frank About Tea met het doel de sector te hervormen. Frank About Tea staat voor een eerlijke prijs voor de thee voor de boeren én voor waanzinnig lekkere en verse thee, aldus Valerie. Ook vertelt ze hoe het haar lukte midden in de Corona crisis twee grote investeerders aan boord te krijgen en waarom je het sluiten van een investeerdersdeal kan vergelijken met het aangaan van een huwelijk. Daarnaast deelt Valerie hoe zij in een burn out terecht kwam en wat haar helpt om daar van te herstellen.

                           Als een rode draad door het interview loopt het belang van vertrouwen en het streven naar ondernemen vanuit rust en ruimte.

                            

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 11

                           Leer te falen

                           Als ondernemer met een missie ben je heel gedreven en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat is je grote kracht, maar ook je valkuil. Je gedrevenheid en verantwoordelijkheidsbesef kunnen leiden tot het krampachtig vasthouden aan ‘HET MOET LUKKEN’.  Als het niet lukt laat ik mijn doelgroep, mijn community in de steek. Als het niet lukt krijgen de boeren nooit een eerlijk prijs voor hun thee. Als het niet lukt, lukt het nooit om van duurzaamheid en compassie het nieuwe normaal te maken. Als het niet lukt faal ik als mens. Het vasthouden aan ‘HET MOET LUKKEN’ vernauwt je perspectief en put jezelf uit. In deze aflevering vertel ik over drie inzichten waarmee je die valkuil kan voorkomen en hoe je kan leren om te ‘falen’ zodat je op een meer ontspannen en gezondere manier kan ondernemen.    

                             

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 10

                           Over alles geven en toch je grenzen bewaken: interview met Kim van Langelaar van Shop Like You Give a Damn. 

                           Kim is een van de oprichters van Shop Like You Give a Damn, een online warenhuis voor eerlijke, duurzame en vegan mode en cosmetica. Kim is net 30 en heel gedreven. Ze zet zich met ziel en zaligheid in om, zoals zij het zegt, “de wereld een stukje mooier te maken dan ze haar heeft aangetroffen”. Een interview over de uitdagingen van het hervormen van de vervuilende kledingindustrie en over de spanning tussen idealen en commerciële groei. Ook vertelt Kim over haar koudwatervrees voor het ondernemerschap, het bewaken van persoonlijke grenzen, hoe zij dealt met het imposter syndroom en de kracht van je kwetsbaar opstellen.

                            

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 9

                           Money Mindset

                           Wat is jouw een mindset over geld? Wat zijn jouw overtuigingen over sparen, investeren, geld uitgeven en geld verdienen? Geloof je dat er altijd genoeg is of ben je bang dat je eeuwig tekort komt? Onderneem je vanuit een mindset van schaarste óf van overvloed? In deze negende aflevering van de Keen Pepper Podcast vertel ik hoe bepalend je mindset is voor het succes van je onderneming. Ook beschrijf ik hoe je je bewust wordt van je eigen money mindset zodat je het, indien nodig, kan veranderen. Let op: verwacht geen ‘hoe word ik een welvarende ondernemer’ in drie stappen. Het bewust worden en het veranderen van je gedachten, je houding en diepgewortelde overtuigingen over geld is een continue proces en vereist (soms) noeste arbeid. Maar het goede nieuws is: het is mogelijk!

                           Met dank aan Meadow Devor.

                            

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 8

                           Het kan ook anders – Interview met uitvaartondernemer Susanne Duijvestein van Bij Afscheid 

                           Susanne Duijvestein noemt zichzelf een holistisch en duurzaam uitvaartondernemer. Haar missie is het hervormen van de uitvaartbranche. Maar haar ambitie is groter: zij wil ons westers narratief over de dood veranderen.   

                           Een interview over de misstanden in de uitvaartsector, onze omgang met de dood en de vele verschillende manieren waarop je afscheid kan nemen. Over het sociaal ondernemerschap, het belang van het vinden en laten horen van je eigen stem en hoe je steun kan putten uit vorige én komende generaties. Ook vertelt ze wat het sjamanisme en  haar kunstenaarschap te maken hebben met haar ondernemerschap.  

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 7

                           Innerlijke criticus

                           Ken je dat gevoel dat je niet het beste uit jezelf haalt? Dat jij of jouw onderneming nog veel meer potentie heeft, maar dat je dat (nog) niet volledig benut. Grote kans dat je (onbewust) wordt gehinderd door gedachten van zelftwijfel en zelf kritiek. Je wil bijvoorbeeld een volgende stap zetten met jouw onderneming, maar je denkt dat je er nog niet klaar voor bent. Of je wil een nieuwe dienst gaan ontwikkelen, maar je wordt tegen gehouden door de gedachte dat dit al vele malen eerder gedaan is, “wat heb ik nu eigenlijk precies toe te voegen”. Die kritische en saboterende stem in je hoofd is jouw innerlijke criticus.

                           In deze aflevering vertel ik hoe je jouw criticus kan herkennen en hoe je haar (mijn innerlijke criticus is een vrouw: Helga) op een vriendelijke manier onschadelijk maakt. Zodat je jouw dromen en ambities waar kan maken en de wereld dat kan geven wat er binnen in jouw leeft. Met dank aan Tara Mohr – Playing Big.

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 6

                           Over veerkracht en het vieren van je successen: interview met Marjolein Pleune

                           Marjolein Pleune is oprichter en mede eigenaar van Meet Jack. Meet Jack produceert vegan producten zoals bitterballen en gyros van de jackfruit, een vrucht die groeit langs de evenaar. In het interview vertelt Marjolein over het ontstaan en de snelle groei van de onderneming. En hoe alles ineens met een klap tot stilstand kwam door de Corona crisis, hoe ze door die moeilijke tijd heen kwam en wat de crisis haar uiteindelijk ook heeft opgeleverd. Een interview over veerkracht, de voordelen van op latere leeftijd gaan ondernemen, over grote idealen en het belang van het vieren van je successen.

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 5

                           Start before you’re ready

                           Als je maar een klein beetje op mij lijkt dan roept de quote ‘Start before you’re ready’ ambivalente gevoelens bij je op. Ergens aan beginnen zonder dat je voorbereid bent klinkt voor mij als een nare droom. Het klinkt als een ‘Ik Vertrek’ televisieaflevering waarin mensen volledig onvoorbereid in het buitenland een nieuw bestaan gaan opbouwen en daardoor van de ene ramp in de volgende belanden. In deze podcastaflevering vertel ik waarom deze quote toch een belangrijke kern van waarheid bevat en hoe Rob Bell met zijn aflevering 200 van de Robcast mij heeft geholpen om de quote te omarmen. 

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 4

                           Overgezien worden en onvoorwaardelijke liefde voor jezelf: interview met Fatima Essahsah

                           Fatima Essahsah is oprichter en eigenaar van Bureau Yan, een project- en adviesbureau in Amsterdam met als missie het vergroten van de culturele diversiteit in de culturele sector. In het interview vertelt ze hoe haar eigenwaarde in de loop van de jaren verbonden raakte met haar onderneming en hoe zij daardoor ver over haar grenzen ging. Ook deelt ze een belangrijk inzicht dat voor haar een ommekeer betekende. De universele behoefte om gezien te worden en het belang van onvoorwaardelijk liefde voor jezelf staan centraal in haar verhaal.  

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 3

                           Win de oorlog: overwin je innerlijke obstakels op jouw weg naar meer groei en innovatie

                           Iedere ondernemer kent de weerstand in het creatieve proces van het ondernemen. Weerstand is zelfs een van de grootste obstakels in het realiseren van jouw diepste ondernemersidealen, dromen en verlangens. Weerstand kent vele gedaanten, is geniepig en liegt altijd. Het is erop uit om jouw proces te saboteren en gooit er vlak voor de finish lijn vaak nog een schepje bovenop. Het is je grootste vijand én je grootste leermeester. Het goede nieuws is dat je de weerstand kan verslaan. Luister in deze aflevering hoe je voorgoed deze oorlog wint! Met dank aan Steven Pressfield – War on Art – Break Through the Blocks and Win Your Inner Creative Battles.

                            

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 2

                           Over het belang van investeren in jezelf en de kracht van het delen: interview met Marieke Hart

                           In het openhartige interview vertelt Marieke Hart over de beginjaren van de onderneming Thuisafgehaald (inmiddels Thuisgekookt). Het was een “ontploft avontuur” waarin zij in een snelkookpan heeft leren ondernemen. Marieke beschrijft het contrast tussen de snelle groei en het grote succes en haar eigen worstelingen en zoektocht. Ook vertelt ze wat zij, door harde lessen, heeft geleerd over het belang van het investeren in jezelf en hoe ze met deze belangrijke inzichten andere ondernemers ondersteunt.

                            

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Aflevering 1

                           Het wie, wat en waarom van de Keen Pepper Podcast

                           In deze introductieaflevering vertel ik wat meer over mijzelf en mijn liefde voor het ondernemen met een missie. Ik licht toe waarom ik deze podcast ben begonnen en wat ik er mee wil bereiken. Ook noem ik een aantal thema’s van dit seizoen en verklap ik alvast een aantal namen van de missie gedreven onderneemsters die ik ga interviewen. En vertel ik waarom ik vind dat meer vrouwen moeten gaan ondernemen.

                           Luister en abonneer je via je favoriete podcast app: Spotify | Apple Podcasts | Sticher | Springcast

                           Meld je aan voor de Keen Pepper Nieuwsbrief!

                           Bedankt voor je inschrijving!